AMBON – Door zware regenval zijn een aantal delen van Ambon en het zuiden van Halmahera in de Noord-Molukken getroffen door aardverschuivingen en modderstromen. Daarbij zijn huizen en bruggen licht tot matig beschadigd. Enkele openbare wegen in de hoofdstad zijn zwaar beschadigd. Dat hebben regeringsfunctionarissen deze week gemeld.

Elk jaar worden de maanden mei tot en met augustus op de Molukken geteisterd met aardverschuivingen en overstromingen door moessonregens. Vooral de eilanden Ambon en Kabupaten Halmahera Selatan (Maluku Utara) hebben nu last van zware regen. De Molukken hebben een omgekeerd regenseizoen ten opzichte van de rest van Indonesië. Mei tot en met september zijn de natste maanden.

De lokale Molukse autoriteiten roepen de bewoners op voorzichtig te blijven. Want ook al hebben de eilanden er elk jaar mee te maken het blijft levensgevaarlijk, zo verklaren ze aan de lokale pers. Parlementariërs van de Komisi I en Komisi lll Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Kota Ambon hebben de getroffen gebieden bezocht.

  • Op de foto ziet u voorzitter Zeth Pormes van de DPRD Kota Ambon komisi l en vice-voorzitter Rustam Latupono van de komisi lll

Bronnen: iNews Maluku, Radio DMS, Tribun News, Medcom, Tabea-Amq
Foto: DPRD Kota Ambon

Reacties