Giovanni van Bronckhorst stond woensdag met Rangers in de finale van de Europa League. Ze moesten het in Sevilla opnemen tegen Eintracht Frankfurt. Na verlenging was de stand 1-1. De Schotse club verloor in de strafschoppenserie na een gemiste penalty van Aaron Ramsey.

Van Bronckhorst: „Een grote teleurstelling. Als je een Europese finale speelt en verliest doet het pijn”, sprak de Molukse trainer uit Nederland na afloop. „Met strafschoppen is het een loterij, vanavond stonden we niet aan de goede kant.”

„Ik heb niks te klagen over wat mijn spelers vandaag en daarvoor hebben laten zien. Als je grote wedstrijden en finales speelt, zul je herinneringen hebben die voor altijd bij je blijven als je wint, maar de nederlagen doen veel pijn. Ik verloor een WK-finale (die van 2010, red.). Maar je moet doorgaan, we hebben zaterdag weer een grote wedstrijd”, zo vertelde de 47-jarige coach.

De Internationale media-aandacht voor Gio en Rangers is dan ook overweldigend. Ook wordt aandacht geschonken aan de Molukse afkomst van de toptrainer. De koptekst van The Times luidt: From the Moluccas islands to Ibrox: inside the mind and motivations of Rangers manager Giovanni van Bronckhorst.

Zaterdag moet Rangers weer aan de bak voor de volgende finale. Hearts is dan de tegenstander in de eindstrijd van de Schotse beker. “Het gaat niet makkelijk worden. Emotioneel zijn we geraakt en teleurgesteld, maar we zullen klaar zijn voor zaterdag”, zei Van Bronckhorst strijdvaardig.

Reacties