In Amsterdam-West vind je aardig wat chefs met Molukse roots, zoals de eigenares van Nessie’s Kitchen. Vanaf september is haar zaak weer in full swing. En ook bij Paaseiland op het Stenen Hoofd kun je met een beetje mazzel een Molukse makreelsalade scoren. Zo schrijft De West Krant in een leuk artikel over enkele gerechten uit de Molukken.

Het bekendste gerecht uit de Molukse keuken is papeda, een glazige pap van sagomeel. Dennis Huwaë, de veelgeprezen chef-kok van restaurant Daalder, transformeerde Lokaal Edel aan de Postjesweg vorig jaar in Edel by Dennis, een funky fine dining tempel.

Iedere vrijdag en zaterdag kun je Nessie’s in De Baarsjes Moluks eten afhalen. Wat er op het menu staat, laat ze iedere woensdag via Instagram weten. Denk daarbij aan koho-koho, die Molukse salade van gerookte makreel, geroosterde kokos en limoensap, geserveerd met gestoomde cassave en zoete aardappel. Of nasi kuning (gele rijst) met onder meer kipsaté, paksoi en perkedel (aardappel-gehaktballetje). Ook draait ze haar hand niet om voor colo-colo, gefrituurde vis met zoete sojasaus en limoen, inclusief cassavefrietjes.

Je kunt nog tot 1 oktober bij Paaseiland op het Stenen Hoofd terecht voor ‘comfort food uit de Pacifische keuken. Word er wakker met wortel-kokoscake, lunch er met een broodje beefless bulgogi of een portie tofu loempia’s. Met een beetje geluk heeft mede-eigenaar Dylan – blonde moeder, Molukse vader – vandaag weer de befaamde Molukse makreelsalade koho-koho voor je gemaakt. Of staat er weer een spannend event op de agenda. Zo kwamen de koks van de Molukse satébar Ta Toru er een tijdje terug het eten verzorgen.

Lees het volledige artikel in De West Krant

Reacties