JAKARTA – Vrijdag 30 oktober jl. werd de National Pageant-verkiezing Putri Remaja Indonesia gehouden. Wederom heeft een jonge Molukse vrouw een titel binnengesleept op het prestigieuze evenement. Nisrina Alifa Tunny (14) was de vertegenwoordigster voor de provincie Maluku en zij won de titel van Best Talent PRI 2020.

De grote finale werd gehouden in de balzaal van het Hotel Ciputra Jakarta. Het karakter van het evenement is het best te omschrijven als een stimulans voor de nieuwe generatie jonge vrouwen. De onderdelen waar men op getoetst wordt zijn onder andere op het gebied van intelligentie, creativiteit en authenticiteit. Nona Ririn, zoals Nisrina’s bijnaam ook wel luidt, kreeg de volledige steun van de gouverneur van Maluku, het Maluku Provincial Tourism Office en de gehele Molukse gemeenschap binnen Indonesië.

Nona Nisrina deelt bemoedigende woorden met haar volgers; “Mijn oprechte dank en waardering naar iedereen die mij gesteund heeft en in het bijzonder de Molukse gemeenschap. Voor mij is deze periode een zeer belangrijke leer- en levenservaring geworden. Ik spreek de hoop uit dat er in de toekomst steeds meer Molukse vrouwen zichtbaarder worden in de samenleving dankzij hun uitzonderlijke prestaties op welk niveau dan ook.”

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Reacties