Luther, de steun en toeverlaat van Carmen in de Nederlandse klassieker ‘Penoza’, krijgt een eigen serie: Doodstil. Een spin-off van Penoza. Vanaf 27 december begint de vierdelige serie op NPO3. Een KRO/NCRV misdaadserie waarin ook twee Molukse acteurs te zien zijn; Anis de Jong en Joenoes Polnaija.

Anis de Jong is sinds 1986 actief als acteur en heeft in tal van films en series gespeeld. Ook is hij vaak te zien in reclame filmpjes. En actief in theaters.

Joenoes Polnaija studeerde in 2013 af aan de Theaterschool Rotterdam. Hij had een rol in de film De Punt. Sindsdien speelde hij bij theatergroepen en in Nederlandse films en televisieseries.

Doodstil

Doodstil speelt zich af voor de gebeurtenissen in Penoza. We kennen Luther (Raymond Thiry) uit ‘Penoza’ als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die meedogenloze killer eigenlijk geworden?

In ‘Doodstil’ zien we Luther die denkt klaar te zijn met de misdaad maar die door zijn nichtje Puk opnieuw in de keiharde onderwereld terechtkomt. Hij probeert niet alleen wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar hij worstelt ook met de demonen uit zijn verleden.

Gedreven door wraak groeit Luther uit tot een van de gevreesde moordenaars uit de Nederlandse onderwereld.

Reacties