JAKARTA – De Indonesische mode-industrie gaat snel en vanuit de Molukken hebben we een jong aanstormend talent die als modestylist naam voor zichzelf maakt in de miljoenen metropool Jakarta. Meizy Latuconsina, afkomstig uit het dorp Pelauw op het eiland Haruku werkt als stylist voor bekende Indonesische artiesten en beroemdheden.

Meizy Latuconsina is geboren in Ambon op 3 mei 1992 en zijn ouders komen uit Pelauw. Wat ooit is begonnen als een droom is nu werkelijkheid geworden door discipline en keihard werken. Van jongs af aan bladerde hij al door modebladen en magazines en was Latuconsina al heel erg geïnteresseerd in de modewereld. Dit gaf hem de ambitie om te dromen over een carrière als modestylist. Zo laat hij weten.

Tekst gaat verder onder de banner

Momenteel werkt Meizy als fashion stylist op Trans TV, één van de grootste Indonesische zenders. Ook werkt hij als freelancer voor tijdschriften, artiesten en andere commercials. Nu wordt Latuconsina steeds bekender en stromen de opdrachten binnen met verschillende creatieve en unieke thema’s.

Latuconsina werkt samen met bekende Indonesische fotografen zoals Rio Motret, Martha Suherman en Mario Photography. Bekende artiesten als Yuni Shara, Vina Panduwinata, Patricia Gouw en Birisia Jodie zijn allemaal klanten van de Molukse stylist.

Via TIFA Magazine wilt hij graag een boodschap overbrengen aan Molukse jongeren in zowel Indonesië als Nederland: “Educatie is belangrijk en in jezelf investeren. Benut je kwaliteiten en geef je passie nooit op. Door ervaring op te doen in de praktijk, stoom je jezelf klaar voor je toekomstplannen.” De weg is lang maar hopelijk inspireert dit onze jongeren om hun dromen te realiseren, zegt Meizy Latuconsina.

 

Tekst: Novi Ohorella

Reacties