AMBON – Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Molukkers. Zowel in de Molukken als bij de Molukse gemeenschap elders. Wij zijn een muzikaal volk en hebben grote sterren in zowel binnen- als buitenland voortgebracht. Het is dan ook geen verassing dat de hoofdstad Ambon in Maluku sinds oktober 2019 officieel op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

De muziekwereld en entertainmentbranche wordt wereldwijd geraakt door het corona virus. Zo ook in Ambon, het muzikale hart van de Molukken. De hotels, bars en restaurants zijn in Ambon City of Music gesloten, festivals en concerten zijn afgelast en evenementen tot eind augustus in het kader van Visit Ambon 2020 gaan ook niet door. Hoe kunnen we met z’n allen blijven genieten van de vele muziek en onze artiesten die Maluku rijk is? Want ook na augustus blijft het een onzekere tijd. En worden er vanuit Ambon nog geen voorspellingen gedaan betreft de volgende maatregelen.

Amboina Sensation

Met ‘Amboina Sensation’ probeert de Ambon Music Office onze muzikale hoofdstad tijdens de corona-epidemie draaiend te houden! Zodat de muzikale ontwikkelingen doorgaan. En onze lokale artiesten en kunstenaars worden bijgestaan met donaties door middel van een Live-streaming Muziekconcert, met grote namen als; Ruth Sahanaya, Andre Hehanussa, Margie Segers, Harvey Malaihollo, Monita Tahalea, Pita Loppies, Simon Marantika, Igo Pentury, Selly Gomes, Nurul Toisuta en Dennis Nussy. Met als speciale gasten gouverneur Murad Ismail en burgemeester Richard Louhenapessy.

U kunt vanuit Nederland live meekijken op zaterdag 1 augustus 2020 om 13.00 uur (Nederlandse tijd) op de DSS Music YouTube-kanaal of Facebook-pagina waar u eventueel ook kunt doneren.

Bronnen: Dinas Pariwisata & Kebudayaan – Pemerintah Kota Ambon, District Nine Five

Reacties