AMBON – De lokale overheid van Ambon stad heeft versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd en gaat van Level 3 naar Level 2. Ambon is de belangrijkste eiland en poort van de Molukken. En tevens het dichtstbevolkte eiland.

De Ambon City Government (Pemkot) is optimistisch met het streven om de zo gehoopte groepsimmuniteit te bereiken, dat verklaarde burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon dinsdag aan de lokale media.

Een belangrijk eerste doel van de coronavaccinatiecampagne in de Molukse hoofdstad is tussen oktober en december 2021 behaald. Volgens Wendy Pelupessy is 63,9 procent van Ambon nu gevaccineerd.

“We zijn optimistisch dat we in december van dit jaar 100 procent kudde-immuniteit zullen bereiken”, aldus Pelupessy, hoofd van de Gezondheidszorg van Ambon.

“Er zijn drie soorten vaccinaties; Sinovac, AstraZeneca en Moderna. In ieder geval al deze vaccinaties zijn beschikbaar. En als die op zijn, zullen we weer een aanvraag indienen bij de provincie”, verklaard Wendy Pelupessy.

Bronnen: Berita Beta, Kompas, Tabea Amq, Pemkot Ambon

Reacties