AMBON – Nationale strategische projecten van de overheid zoals de National Fish Barn (LIN), Ambon New Port en Blok-Masela in de Molukken zullen een grote uitdaging zijn voor de jongere generatie. “Dit is zowel een kans als uitdaging voor jonge Molukkers”, zei gouverneur Murad Ismail van Maluku op zondag.

Volgens Murad vereisen nationale strategische projecten superieure Human Resource Management (HRM). De jonge generatie Molukkers kunnen zichzelf straks in een strategische positie zetten. “Ze moeten in staat zijn om te concurreren. Het is gastheer zijn op eigen bodem, door een strategische positie in te nemen, of om als toeschouwer toe te kijken”, verklaarde de gouverneur.

Bovendien gaf de voormalige commandant van de paramilitaire en tactische eenheid van de Indonesische Nationale Politie Brimob aan dat de regionale hoofden in de Molukken op dit moment de taak hebben om ontwikkelingen te realiseren. “Onze taak als politieke leiders van vandaag is om te streven naar het realiseren van nationale strategische projecten. Het is de taak van de toekomstige generaties om straks als opvolgers, arbeiders en hoofdrolspelers te fungeren in Maluku”, zei hij.

Daarom hoopt de gouverneur op steun van verschillende organisaties en partijen in de Molukken. “Laten we elkaar ondersteunen en samenwerken. Ik zeg altijd; ik ben niet op zoek naar iets in Maluku, ik wil Maluku geavanceerder maken en op één lijn staan met andere provincies in Indonesië”, aldus Murad Ismail.

Bron: Kabar Timur News

Reacties