Door Manoach Beeftink

Mijn naam is Manoach Beeftink, onder mijn vrienden en familie bekend als ‘Mano’. Samen met Moya Wenno heb ik een project gemaakt over de Molukse identiteit. We hebben hier ons hart en ziel in gestopt. We voelden een drang om een project te creëren over de Molukse identiteit. Er zijn al veel TV shows, films en boeken gemaakt over de Molukse identiteit, maar de meeste hiervan kiezen de invalshoek van het verleden.

Vanuit veel Molukse kringen hebben wij vernomen dat er behoefte is aan een nieuw geluid: de invalshoek van de toekomst. Als jonge Molukse artiesten vroegen wij ons af hoe wij die invalshoek vorm zouden kunnen geven. We begonnen bij het definiëren van de Molukse identiteit: ’trots’, ‘kracht’ en ‘groepsgevoel’ waren de woorden die naar boven kwamen. We kozen de vorm van dans om deze woorden uit te beelden. Dans biedt een prachtige mogelijkheid om een verhaal te vertellen dat niet te letterlijk is of te politiek beladen. Er is ruimte voor interpretatie.

We dachten ook na over een proces van persoonlijke groei. Hoe kun je een verleden achter je laten zonder het te negeren? We probeerden middels dans en choreografie een specifiek proces te tonen — een proces dat bestaat uit een periode van rouw waarin de pijn van vroeger erkend wordt, een periode van vergeving en vervolgens een periode van zelfontplooiing. Zo kun je verder. Zo kun je bloeien en je talenten met trots en liefde uitstralen.

We zijn super excited om dit project met jullie te delen. Houd mijn Instagram pagina @manoachbeeftink in de gaten voor meer. Dank voor het lezen! We zijn benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen.

Het project is geproduceerd door Joshua Timisela en in samenwerking met Moya Wenno gechoreografeerd.

De nieuwe en ‘laatste’ gratis TIFA krant wordt de komende twee weken verspreid door heel Nederland in de Molukse wijken.
Woont u niet in een Molukse wijk en wilt u het thuis gestuurd hebben stuur ons dan een mail met uw naam en adres.  Via social@tifamagazine.com / ovv Tifa krant Editie nr. 5 / Verzendkosten zijn 3,50
Tifa Magazine brengt per kwartaal een exclusieve papieren krant uit. Exclusieve interviews en verhalen!
Na twee jaar gratis edities is het vanaf 2022 alleen nog verkrijgbaar als u abonnee bent.
Tifa is actueel, dichtbij en onafhankelijk! Voor maar 15,- per jaar bent u al lid.
U kan abonneren via social@tifamagazine.com
Stuur uw volledige naam, adresgegevens, mail en telefoonnummer naar ons toe ovv Abonnee TIFA Krant.

Reacties