Pomme de Moluccas is een appel- en rumcocktail bedacht door Marc Slingsby-Jones van Medina Café, een bekende en populaire bar in Vancouver, Canada. De stad die bekend staat om zijn hoge levenskwaliteit. Volgens de barmanager herinnerde het drankje hem aan de Molukken oftewel Spice Islands vanwege de specerijen.

De cocktail heeft een fruitige smaak. In het drankje zitten kruidnagels en nootmuskaat. Specerijen die oorspronkelijk uit de Molukken komen. We kennen natuurlijk allemaal Pisang Ambon die bijna over de hele wereld verkrijgbaar is. Of de Pomme de Moluccas ook zo bekend zal worden moeten we nog even afwachten.

Pomme de Moluccas was eigenlijk bedoeld als een experiment, maar doordat het zo goed in de smaak was gevallen heeft Medina Café besloten om het op de menukaart te zetten. En het te promoten zodat het recept bekendheid krijgt.

Bartenders zijn de nieuwe chefs geworden en de Internationale cocktail-scene groeit dan ook gestaag. Ook besteden mensen steeds meer geld aan duurdere wijnen, premium en duurzame dranken.

Medina Café 

Medina Café is een populaire eetcafé in de Canadese stad Vancouver. Die het publiek graag kennis laat maken met het eten van de landen rondom de Middellandse Zee. Kenmerkend is dat het een uitzonderlijke ontbijt-, lunch- en weekendbrunchbestemming is die de mediterrane keuken gebruikt. Met eigen cocktails, verse ingrediënten, buitenlandse koffie, zoete gerechten en de beste Belgische wafels van de stad.

Cocktail recept: Pomme de Moluccas

SOUL2SOUL
WINNAAR THE VOICE FAMILY 2019

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Reacties