Het Moluks Historisch Museum nodigt je uit voor BETA DISINI (IK BEN HIER) 2021. Tussen maart en juni schijnt het museum licht op bijzondere bijdragen van Molukkers , in de wereld en in de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Deze periode markeert tevens de aankomst van grote groepen Molukse gezinnen precies 70 jaar geleden. Zondag 21 maart om 12:00 uur is de kick off met de gelijknamige livestream uitzending BETA DISINI, te zien via Facebook, Youtube Live en museum-maluku.nl. De NOS besteedt diezelfde dag aandacht aan dit historische feit met een thema-uitzending.

Tekst Moluks Historisch Museum

BETA DISINI wordt op 21 maart 2021 live uitgezonden vanuit Museum Sophiahof met een scala aan gasten op het gebied van kunst, wetenschap, educatie, sport en muziek. We schijnen licht op de afgelopen decennia, tafelgesprekken over o.a. historisch en cultureel bewustzijn, beeldvorming en gedeelde toekomstdromen, en performances met muziek en spoken word van jonge generaties. Met BETA DISINI willen we bijdragen aan een meer evenwichtige beeldvorming van mensen met Molukse roots. Een beeldvorming die te vaak bepaald is door wat in koloniale tijden en de afgelopen 70 jaar over Molukkers is gezegd en geschreven.

Met de uitzending wil het museum de collectieve kennis over de geschiedenis en het heden verbreden en verbeteren. Alle live-onderdelen zijn gekoppeld aan thema’s als educatie, innovatie, internationalisering en community building.

BETA DISINI wordt gepresenteerd door Jeftha Pattikawa (Verloren Banden) en Rocky Hehakaija (Favela Street). Aan tafel schuiven o.a. aan Jazzy Taihuttu, Milko Hitijahubessy, Tamara Soukotta en Joaniek Vreeswijk. De muzikale bijdrage wordt onder meer verzorgd door Safa Liron, Rafael Sinay, Kick Woudstra, Giorgio Sitanala.

Lees verder op de website van het Moluks Historisch Museum

BEKIJK RINDU TANAH AIR, OPGEDRAGEN AAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND KLIK HIER!

Reacties