Australië is wereldwijd de op twee na populairste bestemming voor internationale studenten. De Australische regering spendeert jaarlijks meer dan AUS$ 200 miljoen aan beurzen. En heeft hiervoor ook een samenwerking met Indonesië. Voor komend seizoen is er specifiek gekozen om burgers uit de Molukken, Noord-Molukken, Papoea, West-Papoea, Oost-Nusa Tenggara, West-Nusa Tenggara en Atjeh een kans te geven.

De uit Kei (Zuidoost Molukken) afkomstige Anita Jeujanan is één van de zeven die zo’n studiebeurs heeft gekregen om in Brisbane te studeren. Ze is afgestudeerd aan de Pattimura-universiteit in Ambon faculteit Ingenieurswetenschappen, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde. Ze is momenteel werkzaam als ambtenaar bij het Ministerie van industrie en handel in Mimika, West-Papoea.

De Australische overheid biedt via de Endeavour Scholarships, Fellowships en Australian Award – een internationale op verdiensten gebaseerde beursprogramma voor burgers van Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Zij krijgen de mogelijkheid om verder te studeren, onderzoek te verrichten of professionele ontwikkeling in Australië te doen. De Awards zijn ook beschikbaar voor Australische burgers die een studie, onderzoek of professionele ontwikkelingstraject in het buitenland willen doen.

Bron: Satu Maluku

VISITAMBON2020.COM
Volg ons ook op Facebook en Instagram
@visitambon2020

SOUL2SOUL WINNAAR THE VOICE FAMILY 2019
LIVE TIJDENS DE MOLUKSE DAG OP KWAKU
ZATERDAG 27 JULI 2019

Reacties