Al meer als anderhalve week wordt er een bulkschip vermist in de Molukken. De bemanning had voor het laatst op 20 augustus contact met de eigenaar, PT Gurita Lintas Samudera. Bekijk bovenstaande reportage van iNews TV Maluku.

Tot nu toe heeft de Indonesische autoriteiten nog geen enkel spoor gevonden van het schip. De bulkcarrier die de naam ‘Nur Allya’ draagt heeft grote kans dat het ten onder is gegaan ten gevolge van liquefactie. Dit is één van de grootste doodsoorzaken van de afgelopen 10 jaar. Van de 188 zeevarenden zijn meer dan helft hier slachtoffer van geworden. Zes van de negen scheepsrampen deden zich voor bij het vervoer van nikkelerts uit Indonesië.

Grondstoffen zoals olie, nikkel en goud wordt veel geëxploiteerd vanuit de Molukken. Het eilandenrijk bevat omvangrijke voorraden aan delfstoffen zoals nikkel, goud, koper, olie en gas en andere rijkdommen zoals tropisch hout en vis.

Nur Allya

Het gaat om een zeventien jaar oude bulkcarrier van 52.400 ton draagvermogen. De kustwacht zet het zoektocht voort en heeft de scheepvaart gevraagd om op de Bandazee ten noorden van het Molukse eiland ‘Pulau Buru’ uit te kijken naar mogelijke sporen van het schip.

‘De resultaten van onze zoekactie zijn nul’, aldus een woordvoerder van de kustwacht.

 

Bron: iNews TV Maluku, Nieuwsblad Transport
Foto: Istimewa

Reacties