Als Joey Pelupessy (25) ergens op straat loopt, moet hij rekening houden dat het wat tijd gaat kosten. De fans van Sheffield Wednesday zijn namelijk dol op hem. Een supporter valt nog net niet flauw als de middenvelder onverwacht voor zijn neus staat. “I love Joey”, zegt de fan. “Hij is erg populair hier.”

In Elf Voetbal praat Joey Pelupessy over Sheffield Wednesday, het Championship en de Engelse cultuur.

Verslapping wordt niet geaccepteerd in het Championship, een competitie die niet te vergelijken is met de Eredivisie. “Het niveau vind ik hoger dan in de Eredivisie. Ik heb een stap vooruit gemaakt.”

Precies een week geleden werd landgenoot en manager Jos Luhukay ontslagen, maar Pelupessy heeft zijn plek gevonden in Engeland.

Landgenoten

De middenvelder is niet de enigste Molukse-Nederlander die naam heeft als voetballer in het Verenigd Koninkrijk. Ex-prof Bobby Petta is een levende legende van Celtic en nog steeds populair, en een graag geziene gast bij talkshows over het UK Football. Giovanni van Bronckhorst speelde drie jaar bij Glasgow Rangers en drie jaar bij Arsenal. En Denny Landzaat heeft twee jaar bij Wigan Athletic gespeeld.

Lees hier verder over het voetbal leven van Joey Pelupessy. Lees ook ‘Pelupessy is populair‘.

Pelupessy begin 2018

Reacties