Teachers Go Abroad (TGA) is een organisatie, bestaande uit vmbo-docenten, die intensief bezig is om educatieve projecten over de grens uit te voeren. Vanaf 2015 zijn ze ook actief op de Molukken. Sindsdien zijn Ambon, Saparua en Haruku aangedaan en dan met name Ambon Stad (Galala), Latuhalat, Haria en Ullath.

In deze dorpen gaven zij Engelse les, sport- en spelactiviteiten en creatieve lessen op enkele middelbare (SMP) en basisscholen (Sekolah Dasar). Ook hebben zij de eerste aanzet gegeven tot de schoonmaakactie ‘Haria Bersih’. De financiën om dit allemaal te kunnen bekostigen worden verkregen door giften, spontane acties en een jaarlijks georganiseerd benefietdiner in Den Haag.

Ook donderdag 14 maart, vandaag dus, is het weer zover. Onder begeleiding van vier kundige Molukse dames gaan 20 twintig leerlingen van de François Vatelschool aan de slag om weer een heerlijk diner voor te schotelen. Dit doen ze voor 81 betalende gasten. Alle beschikbare plaatsen op de benefietavond zijn wederom uitverkocht.

Naast het eten is er ook een presentatie over de twee nieuwe projecten van TGA. Klapstuk, naast vele andere veilingitems, is een handgemaakte tifa uit Itawaka. Het doel van dit benefietdiner is geld inzamelen voor het inrichten en in de toekomst werkzaam houden van twee educatiecentra. In Haria gaat TGA binnenkort van start en in Ullath zijn de gesprekken al dusdanig gevorderd dat het nog een kwestie van (zeer korte) tijd is, dat ze daar ook aan de slag kunnen. De bedoeling is dat er in deze centra naast lessen in de Engelse taal ook tijd ingepland wordt voor voorlichtingen. Deze variëren van onderwerpen als gezondheid tot de meest actuele zaken die in de gemeenschap van betreffende gebieden spelen.

TGA doet dit niet alleen. In samenwerking met Stichting Hulpverlening Haria en Semeleon B.V. gaan ze deze projecten in Haria en Ullath uitvoeren. Gezamenlijk zullen zij ervoor zorgen dat er een kwalitatief project opgestart wordt en waar de plaatselijke bevolking (jong en oud) voor meerdere jaren plezier van heeft. Want daar is het tenslotte allemaal om te doen.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar de inspanningen van TGA, kunt u terecht op teachersgoabroad.nl

VISITAMBON2020.COM

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Reacties