OOST CERAM – De maand Ramadan staat voor de deur. Een tijd van vasten, maar ook van samenzijn voor veel moslims en natuurlijk lekker eten. Helaas is het laatste niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar nu in de coronacrisis kan dat al helemaal niet.

Traditiegetrouw zullen de organisaties Nanaku Maluku Institute en Barisan Kawan Oza ook dit jaar weer voedselpakketten uitdelen, nu in Oost-Ceram, Seram Bagian Timur (SBT) aan weduwen en ouderen in aanloop naar de ramadan. In Kecamatan Teluk Waru, Tutuk Tolu, Kiandarat en Siritaun Wida Timur. In de toekomst hopen zij in meer Molukse districten waar nodig is giften te geven. Dat doen ze niet alleen tijdens de Ramadan maar ook bij de Idul Fitri.

De Lembaga Nanaku Maluku en Barisan Kawan Oza is druk bezig met het uitdelen van 1000 voedselpakketten. Zodat armen, weduwen en ouderen worden voorzien van voedselpakketten in deze maand van vasten.

Door de actie helpen zij hun om de maand Ramadan door te komen door hun lasten te verlichten en ze verblijden met een voedselpakket. Hiermee zijn ze ook een voorbeeld voor andere organisaties in Maluku en meer initiatieven.

Bron: Berita Beta

Reacties