Putry Pasanea ook wel “Nona Manis” genoemd, uit Ambon stad die met haar single “Kaka Enda” in Oost-Indonesië gezien wordt als rijzende ster. Is inmiddels één van de populairste zangeressen uit de Molukken. Ze is geboren op 20 april 1994 in Ambon, dochter van het echtpaar Jhon Pasanea en Rachel Koedoeboen. Haar vader komt uit Hulaliu en haar moeder komt van het eiland Kei, Zuidoost-Molukken.

Putry begon met zingen toen zij 4 jaar oud was en heeft dit natuurlijk talent geërfd van haar vader. Op jonge leeftijd durfde Putry het al om voor een publiek te zingen. Voor de zangeres is haar vader het belangrijkste: ‘Mijn vader kan goed zingen en is lid van een vocal groep, ik heb het talent van mijn vader geërfd. Toen ik klein was, deed ik al mee aan zangwedstrijden en heb ik een nationale zangwedstrijd gewonnen”, vertelt Putry.

In 2015 is zij begonnen met commerciële opnames en nam ze een single op. Hoewel ze de harten van de mensen nog niet kon bereiken ontmoette Putry in 2016 Vento Batfutu, één van de meest ervaren producers uit Ambon. Hij had een groot aandeel in de carrière van zangers als Vicky Salamor en Marvey Kaya. Zoals artiesten uit Europa en de Verenigde Staten begint bung Vento een sound voor Putry te creëren als professionele zangeres vanuit de ‘Millenial generatie’.

“Putry is een popzangeres met festival allure maar ik wil haar uit haar comfortzone halen zodat zij haar bereik kan uitbreiden”, zegt Bung Vento. Een album, een compilatie album en meer dan 50 singles is het voorlopige resultaat van de samenwerking tussen Putry en Vento.

In februari 2019 vond een grote verandering plaats middels de single “Kaka Enda” die in alle windstreken van Indonesië beluisterd wordt. Hierdoor is Vento niet alleen meer de producer maar tevens manager geworden. “Kaka Enda” wordt inmiddels gebruikt voor dans choreografieën en zijn er tal van filmpjes op YouTube te vinden van hele scholen en overheidskantoren die er een dansje op hebben verzonnen.

Putry is drukker dan ooit en reist van de ene stad naar de andere stad. “Ik vind elk aspect leuk omdat zingen voor mij een deel van mijn leven is en ik hou van reizen en om nieuwe plekken te bezoeken, dus ik word er nooit moe of verveeld van”, zegt Putry.

Putry Pasanea’s nieuwe single is te beluisteren op het youtube kanaal “VENTO PRODUCTION”. Vento vervolgt; “Vergeet niet te abonneren en een comment achter te laten, elke vorm van input is erg belangrijk voor Putry. Ons doel is zoveel mogelijk mensen te bereiken en zo hun harten voor ons te winnen. Mijn plan is uiteindelijk om met haar door heel Indonesië te toeren! En natuurlijk ook in Nederland waar een grote Molukse, Papoea en Indische gemeenschap woont.”

Reacties