Het Molukse familierestaurant CUCU in Zwijndrecht wil niet de commerciële toer op en sluit ondanks vaak volledig volgeboekt een drukbezochte afhaal en- een goede recensie in De Gouden Pollepel onverwachts haar deuren.

Het succes zaak sluit op 31 december de deuren. Maar waarom? De sluiting is opvallend en trekt ook de aandacht van de media. Op hun Facebook pagina geven zij tekst en uitleg.

Lieve vrienden en volgers,

Drie jaar geleden begonnen wij aan een groot avontuur. Eind december komt aan dat avontuur een einde. Het restaurant sluit haar deuren.

Restaurant CUCU is ontstaan vanuit de wens om de recepturen van de Molukse keuken niet verloren te laten gaan en de uitdrukkelijke wens om banen te creëren voor familieleden. Het koken en de gastvrijheid waren de gemene deler binnen de familie. Het was dan ook als vanzelfsprekend beide op deze manier te combineren.

Het was een enorme uitdaging om met een onervaren team een restaurant op de kaart te zetten. Toch is Restaurant CUCU vanaf de eerste dag een groot succes. Allemaal dankzij u!

Een vol restaurant is vanzelfsprekend een belangrijke factor, maar er is meer voor nodig om een restaurant te exploiteren. We hadden 3 jaar de tijd om het concept rendabel te krijgen, maar helaas zijn we daar niet in geslaagd. De volgende noodzakelijke stap zou de betekenis uit ons gedachtegoed halen en daar kiezen we niet voor.

Wij zijn allemaal emotioneel dat ons avontuur stopt, maar vooral ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat u in ons had en alle bijzondere momenten welke wij met u mochten delen.

Terimakasih banyak (Heel erg bedankt) namens ons allemaal
Restaurant CUCU blijft open tot 31 december.

 

Beelden: RTV Rijnmond

Reacties