JAYAPURA – De burgemeester van Ambon, Richard Louhenapessy, die ook voorzitter is van de regionale afdeling Komite Olahraga Nasional Indonesia (KONI), het Nationale Sportcomité van Indonesië in de Molukse hoofdstad Ambon had vrijdagavond een diner met Molukse atleten en KONI-stafleden in Jayapura, Papoea.

Richard Louhenapessy heeft de PON-atleten uit Maluku uitgenodigd om hun aan te moedigen en te motiveren. Naast de sporters, coaches en Maluku KONI-officials waren er ook vertegenwoordigers uit de Molukse gemeenschap in Papoea van de organisatie Ikatan Keluarga Maluku di Papua aanwezig.

Burgemeester Louhenapessy zei dat hij Ambon City kan opbouwen, maar niet kan concurreren met sporters uit andere provincies. Daarom is hij naar Papoea gegaan om de Molukse atleten te supporten.

“Ik kan Ambon Stad opbouwen en de gouverneur de Molukken, maar ik kan niet boksen of hardlopen op de 100 of 200 meter. Sport is een andere afdeling en alleen onze atleten kunnen daarin de naam van Maluku vertegenwoordigen”, aldus Richard Louhenapessy.

Bronnen: Berita Beta Teras Maluku

Reacties