Het Nederlandse kabinet heeft in haar persconferentie van maandag 23 maart 2020 nieuwe vergaande maatregelen bekend gemaakt, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De organisatie van de ‘Pattimura Run’ verklaard ervan bewust te zijn, om de plicht te hebben hieraan gehoor aan te geven. Kawan2 Maluku Lari heeft daarom besloten om alle activiteiten in verband met de Pattimura Run op 15 mei a.s. te staken.

“De veiligheid en gezondheid van alle deelnemers en supporters heeft onze prioriteit. Wij vragen om begrip voor de situatie en vertrouwen erop dat wij elkaar op een later tijdstip, met betere omstandigheden weer zullen treffen”, zo meldt de organisatie op hun sociale media.

Hari Pattimura

Op 15 mei is het Pattimura-dag oftewel Hari Pattimura. Elk jaar wordt op deze dag de Molukse vrijheidsstrijder Thomas “Pattimura” Matulessy herdacht die ruim twee eeuwen geleden de strijd aanging met de Nederlandse koloniale overheersers. Hij is daarmee een inspirerend voorbeeld, ook voor de huidige Molukse generaties.

Reacties