Ambon was vrijdag 7 december het middelpunt voor een schoonmaakactie van het Pattimura-commando. Op het eiland gaan velen de strijd tegen zwerfafval aan. Naast opgezette organisaties worden ook personeel van politie en leger ingezet. 

De Pattimura-commando, een regionaal defensiecommando voor de provincies Maluku en Maluku Utara hebben militairen ingezet voor een  schoonmaakactie vlak voor het einde van het jaar. Ook om als voorbeeld te dienen.

De autoriteiten wil kinderen, jongeren en volwassenen bewust maken van de waarde van een omgeving zonder zwerfvuil, om op die manier zwerfafval te voorkomen. Door ze mee te laten doen met schoonmaakacties, ervaren de inwoners dat zij een verschil kunnen maken. Verschillende organisaties uit binnen en- buitenland voeren al werkzaamheden uit gericht op een schoner leefomgeving in de Molukken.

Burgemeester Richard Louhenapessy wil het juiste voorbeeld geven door zelf ook deel te nemen aan schoonmaakacties

De burgemeester van Ambon doet een oproep aan de mensen om elkaar erop te attenderen om geen vuil op de straten te gooien. En gebruik te maken van vuilniszakken, prullenbakken, vuilcontainers en stortplaatsen. “Het is heel belangrijk, maar de gemeente kan het niet helemaal alleen. Het zal ook niet in één keer opgelost worden, maar we zijn al een tijd bezig”, aldus de burgemeester.

Het Pattimura-commando heeft samen met leden van geloofsgemeenschappen gisteren verschillende gebedshuizen – tempels, kerken en moskeeën – schoongemaakt. Ook zijn ze begonnen met het schoonmaken van stranden rondom Ambon stad. Zo kunnen de inwoners er op die manier nog eens extra op gewezen worden dat het belangrijk is de leefomgeving en natuur schoon te houden.

Jongeren uit de stad Ambon die intitatieven nemen om het zwerfafval tegen te gaan

 

Bron: Berita Maluku

Reacties