In Saumlaki op het eiland Tanimbar zijn ze niet blij dat de Gugus Tugas (Gustu) een futsalveld ter beschikking heeft gesteld als quarantainelocatie. Simpul Rakyat heeft een filmpje gepost van de locatie. Daarop zijn dunne matrassen zonder bedden op de vloer van een zaalvoetbalveldje te zien.

‘Discriminatie’, zo noemt Devota Rerebain het in een interview met de Simpul Rakyat. Als voorbeeld nam ze een rijke zakenman uit Jakarta en zijn collega die apart in quarantaine werden geplaatst in een luxe hotel, terwijl lokale mensen in quarantaine worden geplaatst op een futsalveld.

‘De omgeving hier is ongeschikt en onmenselijk. Het matras is erg dun en ze liggen op de vloer, is dat niet te koud?’, zo vraagt ze zich af . ‘De ligging is ook aan het strand bij het mangrovebos, waar veel muggen rondvliegen. Mensen die daar in quarantaine worden geplaatst kunnen makkelijk weer andere ziektes oplopen. Gustu moet professioneel zijn en geen verschil maken tussen rijke of arme mensen’, aldus Devota Rerebain.

Er is nog geen officiële verklaring van The Task Force for Acceleration of Covid-19 op de Tanimbar-eilanden met betrekking tot de uitleg van de quarantainelocatie.

Lees meer hierover in de: Simpul Rakyat

Corona-update Molukken, Noord-Molukken, Papoea en West-Papoea:

Maluku
Positief: 837
Genezen: 466
Overleden: 17

Maluku Utara
Positief: 1037
Genezen: 128
Overleden: 32

Papua
Positief: 2074
Genezen: 986
Overleden: 20

Papua Barat
Positief: 266
Genezen: 186
Overleden: 4

Bron: Simpul Rakyat

Reacties