Afgelopen nacht vond in de Hammerstein Ballroom te Manhattan, New York het 61ste evenement plaats van ’s werelds grootste Kickboks organisatie GLORY. Tijdens dit internationale event nam Massaro Glunder/Timisela het op tegen de Amerikaan Kevin VanNostrand.

Massaro verloor via een zeer controversiële unanimous decision (28-27, 28-27, 28-27). Een grote verrassing voor zowel zijn hoek als publiek. Erg discutabel zo beschrijft de media.

VanNostrand nam in de eerste ronde het initiatief en begon feller. In de tweede ronde slaagde Glunder er in om de partij naar zich toe te trekken, de Amerikaan ging neer en kreeg acht tellen van scheidsrechter Dan Miragliotta.

Ronde drie leek op een onbeslist uit te komen, maar Glunder kreeg een punt aftrek. Hij zou teveel clinchen waardoor er geen extra ronde kwam. Of er protest aangetekend gaat worden tegen de uitslag is niet bekend.

Tijdens de speech van Kevin VanNostrand hoorde je het gejouw, gefluit en geschreeuw van het publiek. Dat boo geroep was het eindresultaat van de voor velen onterechte uitslag. Zie filmpje hierboven.

Bekijk de hele partij hier!

 

Bronnen: GLORY, MMA Planet, Vechtsport Info

Reacties