AMBON – Het gaat goed met de regionale popmuziek in de Molukken, West-Papoea en Oost-Nusa Tenggara, concludeert YouTube op basis van de streamingcijfers van het afgelopen jaar. In de top tien van meest beluisterde nummers van 2019 staan ook liedjes van eigen bodem die zelfs scoren tot in Oost-Timor. ‘Cinta Bikin Bodo’ is regiowijd het meest populaire nummer.

De Molukse zangeres Ona Hetharua brengt in 2018 haar eerste album uit. De grote doorbraak volgt in eind 2019 met Cinta Bikin Bodo waarin ze samenwerkt met Anak Komplek’s, een Keiese producer uit de stad Merauke in Papoea. De videoclip is binnen een maand meer als 8 miljoen keer bekeken.

“Ik hoop dat mijn muziek zal aanslaan bij onze mensen in Nederland. Zodat ik in de toekomst voor hen kan optreden.”

  • Tijdens de ‘Ambon Fest Week’ van 17 t/m 24 oktober 2020 zal naast de vele andere Molukse artiesten ook Ona optreden.

“Nu Ambon City of Music officieel is erkend door UNESCO willen wij Molukse artiesten hier uit Maluku dat ook laten zien. En hopen we dat Visit Ambon 2020 een groot succes wordt om ons geliefde Ambon op de wereldkaart te zetten.”

De zangeres uit Ambon is populair op YouTube; ze is met meer dan 100 duizend abonnees anno 2019 na Vicky Salamor de persoon met de meeste abonnees op YouTube, terwijl ze op Instagram ruim 14 duizend volgers heeft. In 2019 is ze volgens de lokale muziekdiensten de hoogste binnenkomer.

Bekijk in bovenstaande video Ona’s megahit Cinta Bikin Bodo!

Foto: Instagram Ona Hetharua

Package deal ‘Ambon Fest Week’ met vliegmaatschappij Garuda Airlines bij Asfalea Travel:

Amsterdam – (via Medan) Jakarta – Ambon – Jakarta – (via Medan) – Amsterdam, incl 1 nacht hotel in de buurt van Cengkareng (heenreis), incl 7 nachten Ambon (Natsepa, City of Santika).

Vertrek data: za 10 oct, zo 11 oct, ma 12 oct (op dinsdag vliegt Garuda Airlines niet), max: 30 dagen (dit ook i.v.m. visum). Terugreis mag flexible maar rekening houdende met max 30 dagen. Prijzen: op basis van gebruik van een twee persoonskamer of eenpersoons toeslag (op aanvraag).

Asfalea Travel vraagt een aanbetaling en de restant reissom mag in termijnen tot de vervaldatum worden voldaan. Dit is ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum.

The Natsepa Resort: vanaf € 1.340,- p.p.

Hotel Santika Premiere Ambon: vanaf € 1.305,- p.p.

The City Hotel Ambon: vanaf € 1.270,- p.p.

Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s mogelijk. Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Groothandel Amboina is sponsor van
Visit Ambon 2020
AMBOINA.NL

Maak nu gebruik van de nieuwe vlucht vanuit Nederland naar de Molukken! Gloednieuwe verbinding vanaf Amsterdam naar Ambon via Bali

Reacties