AMBON – Bij de Nationale Sportweek in Papoea haalde de Molukken meerdere prijzen. Desondanks was er vandaag geen warm onthaal voor het roei-equipe van de provincie Maluku, dat erin slaagde drie gouden medailles, twee zilveren en één bronzen medaile mee naar huis te nemen.

Door Novi Ohorella

Tot grote verontwaardiging van het Molukse roeiteam stond er woensdag niemand op de airport in Ambon om hun op te halen. Het team, bestaande uit negentien mensen, waaronder atleten, coaches en medische staf, waren teleurgesteld dat er niemand was om ze te verwelkomen.

Op de FB-pagina van Chelsea Corputty, die ook een gouden medaille heeft gewonnen, was te zien hoe de jonge sporters weliswaar lachend, maar  vol verbazing op de airport stonden. In de video zegt ze: “Katong pulang cari jalan masing – masing. Terlantar seng ada yang jemput. Yang penting su berjuang. Masing – masing pulang naik ojek jua kappa. Su lelah. Su lapar lai”. Kortom in het Moluks-maleis dat zij teleurgesteld, moe waren en honger hadden.

Ook op het populaire Mangente Maluku platform op Instagram, werd de teleurstelling door La Memo, die goud heeft gewonnen bevestigt: “In Papoea werden we warm onthaald met de Cakalele-dans, maar in Ambon vergeten ze ons gewoon”.

Ik maak hier op uit dat we als Molukkers en met name de provincie meer aandacht moeten besteden aan onze sporthelden. Onze atleten vertegenwoordigen de Molukken in het land en trainen hard om Maluku op de kaart te zetten.

Reacties