District Nine Five heeft weer een jonge frisse act weten te krijgen voor de Molukse Dag op Kwaku dat plaats vindt op zaterdag 27 juli 2019 in het Nelson Mandela Park te Amsterdam. Dit jaar staat deze dag in het teken van Visit Ambon 2020. 

Ze zijn binnen de Molukse gemeenschap bekend geworden met de nummers “Bale Ke Kampong” en “Turun Slowly”; Rafa, Nani, Homez en Brian, vier Molukse jongeren van de 3e generatie uit Moordrecht.

Rafael Hitipeuw is een zanger die het nummer “Bale Ke Kampong” heeft gemaakt in samenwerking met Kelvin Fordatkossu en MCP Sysilia uit de Noord Molukken. Brian Parera heeft de beat geproduceerd en is ook de DJ.

Nanseri Latuheru is een rapper die dit jaar met een eigen EP komt. Thejoma Haurissa is ook een rapper en heeft 2 nummers op spotify “Rindu Bunurata” in samenwerking met Rafa en Orlando Tupamahu. En “Homez is where the heart is”.

Ze waren vaak samen aan het jammen in de stichting. Tot dat ze vorig jaar op 25 april besloten om met hun talenten de studio in te gaan en er werk van te maken. Naast hun eigen nummers besloten ze dus om samen een nummer te maken.

En daar door is “Turun Slowly” ontstaan. Het nummer is op 24-04-2019 uitgebracht en staat nu op 58.050 streams.

Foto: Jurgen de Keijzer/ Insta @kepture83/ Facebook @K E P T U R E

OFFICIAL PARTNERS & SPONSORS

VISITAMBON2020.COM

Reacties