De 24-jarige Molukse Ismay Schaduw uit Rotterdam is met haar kogelvrije vest voor zwangere vrouwen, één van de 2600 ontwerpers die hun werk tonen op 120 locaties tijdens de Dutch Design Week (DDW). Het evenement dat in Eindhoven plaats vindt is nu in volle gang en duurt tot zondag.

Ismay die oorspronkelijk uit Leerdam komt studeerde af aan de Willem de Kooning Academie, een hogeschool voor beeldende kunst. Ze was genomineerd voor “Sioux-GBO Young Talent Award”, voor beste idee en 2e geworden van de 26 kandidaten.

Ze heeft onder andere in New York gewoond en gestudeerd

Ook heeft ze dit jaar nog op de New York Fashion week gelopen

Ze is een conceptueel creatief, art director & designer. Maar wat haar echt uniek maakt, is dat ze wordt opgemerkt door de grote spelers in de branche (overwegend gedomineerd door mannen). En dat is ook niet onopgemerkt gebleven door het blad LINDA., het magazine voor de leukste vrouwen van Nederland.

“De industrie wordt dus gedomineerd door mannen en dat moet anders, vind ik”, vertelt Ismay. Lees haar verhaal verder in LINDA.NL. Verder zal ze vandaag ook door PATTA worden geïnterviewd.

Foto’s & Website: Ismay Schaduw

‘AMBON FEST WEEK’
17 t/m 24 oktober 2020
Pattimura Park▪️Lapangan Merdeka
The Natsepa Resort

Boek uw reis naar de Molukken
Bij de officiële partner Asfalea Travel

Reacties