Heel af en toe een korte samenvatting bij de NOS, daar moest de eredivisie voor vrouwen het tot nu toe mee doen. Maar nu bundelen de KNVB en de acht clubs de krachten om meer aandacht te trekken voor het vrouwenvoetbal bij het grote publiek. En de commerciële en maatschappelijke waarde van de competitie te vergroten.

Ook onze eigen Vanity Lewerissa en Naomi Pattiwael maken onderdeel uit van het Nederlandse damesvoetbal. Lewerissa speelde voor VVV-Venlo, Standaard Luik (België), PSV en sinds 2018 voor Ajax. Ze heeft 11 interlands op haar naam staan. Pattiwael speelt sinds 2018 voor PSV, ook zij heeft 11 interlands op haar naam staan. Het vrouwenvoetbal is nog altijd de snelst groeiende sport in Nederland.

De Eredivisie Vrouwen bestaat momenteel uit acht teams. De clubs die deelnemen zijn ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior Barendrecht, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente.

Naomi Pattiwael heeft op 22 april haar contract bij de PSV Vrouwen verlengd. En op 2 juni heeft ook Vanity Lewerissa haar contract bij de Ajax Vrouwen met één seizoen verlengd.

Reacties