De Molukse gemeenschap beschikt van oudsher over behoorlijk wat muzikaal talent met visitekaartjes als Moluccan Moods in de jaren ’80. Maar hoe is dat vandaag de dag, met de digitale revolutie? Tijd voor een heuse talentenplatform. En die staat er momenteel: Maju Bangsas.

Door Zainal Umarella

Op 16 februari viert Maju Bangsas dat het één jaar bestaat. TIFA MAGAZINE kreeg de primeur om in gesprek te gaan met de bedenker achter het succesvolle Instagram-account @majubangsas.

Dit bleek in eerste instantie echter niet zo makkelijk. Op de uitnodiging voor een interview met TIFA antwoordde Maju Bangsas weifelend. Dit heeft allemaal te maken met de visie en missie van het concept. De bedenker benadrukt anoniem te willen blijven en wenst dat zijn / haar identiteit anoniem blijft: “Omdat dit platform niet om de bedenker gaat, het gaat om de talenten met Moluks bloed.”

Over het concept vertelt de bedenker het volgende: “Maju Bangsas is een muziekplatform voor alle Molukkers.”

Er is veel talent op muzikaal gebied in Nederland. Maju Bangsas heeft voor deze talenten een online podium gecreëerd om zich te kunnen laten zien. Uiteraard wordt er gekeken naar culturele aspecten en andere talenten. En kijkt men ook naar jongeren op de Molukken en in Jakarta.

Maju Bangsas heeft inmiddels een groot bereik opgebouwd, waardoor het ook invloed heeft op andere culturen. Zij kunnen daardoor meer te weten komen over de Molukkers en hun muziekscene. Het talentenplatform voor jongeren en millennials krijgt inmiddels meerdere grote supporters op het Instagram kanaal dat een bijdrage levert voor nieuw Moluks talent. Grondleggers en hedendaagse sterren in de genre van voornamelijk RnB, Hiphop en Soul uitten eveneens hun support. Namen als Ronnie Flex, Jimmy Huru, Benjih (Arnhemsgewijs) en Danjil Tuhumena om er maar een paar op te noemen. Een talentenplatform waar het draait om drie kunstvormen: muziek, cultuur en dans.

In de eerst volgende editie van onze TIFA Krant een uitgebreide interview met de bedenker van MAJU BANGSAS!

Reacties