Tijdens de ‘Moluccan Mood’, van de Roos van Culemborg in Theater De Fransche School, heeft burgemeester Gerdo van Grootheest een koninklijke onderscheiding opgespeld bij de heer Eli Teterissa. Totaal onverwachts, want de gerespecteerde man was eigenlijk alleen gekomen om wat te vertellen over het kerkelijke leven van vroeger.

In 1951 kwam hij met zijn familie naar Nederland. Sinds 1967 woont de heer Teterissa in Culemborg. Sinds die tijd zet hij zich zeer in voor de (Molukse) gemeenschap in die stad. Zo heeft hij zich 57 jaar (!) lang vrijwillig ingezet voor één van de Molukse kerken. En chauffeurt hij al jaren oudere Culemborgers met de bekende busjes van Klaartje. De Molukse gemeenschap is onlosmakelijk verbonden en volledig onderdeel van de Culemborgse samenleving, aldus de burgemeester.

Van Grootheest schrijft het volgende op zijn Facebook pagina: “Meneer Teterissa, terima kasih banyak voor uw enorme inzet voor de samenleving en van harte proficiat met deze zeer verdiende onderscheiding!”

SOUL2SOUL
WINNAAR THE VOICE FAMILY 2019 

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Reacties