In November kan het Nederlands elftal zich plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar. De laatste twee kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op 13 november in en tegen Montenegro en op 16 november in Nederland tegen Noorwegen.

Online community Oranje_Indonesia

Niet alleen in Nederland, maar ook in Indonesië kijken veel Oranjefans uit naar plaatsing van Oranje voor het WK. Als Oranje het eindtoernooi van 2022 haalt, zullen veel Oranjefans in Indonesië weer de straten op gaan om hun support te tonen. Dit was tijdens het EK van afgelopen zomer ook het geval en is niet onopgemerkt gebleven bij de KNVB. Speciaal voor de Oranjefans in Indonesië heeft de KNVB een Instagram kanaal geopend (@Oranje_Indonesia) waar alle updates over Oranje in het Bahasa Indonesia geplaatst worden.

Oranje voetbalclinics met Ezra Walian, Irfan Bachdim en Marc Klok

Om aandacht te vragen voor de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal en als dank voor de steun van de Oranjefans in Indonesië organiseert de KNVB in november vijf Oranje voetbalclinics in verschillende steden. Samen met lokale voetbalspelers Ezra Walian, Irfan Bachdim en Marc Klok krijgen kinderen de kans om als Oranje te voetballen in Jakarta, Ambon, Surabaya, Bandung en Manado (waar de clinics plaatsvinden). Voor de clinics zijn kinderen uit de lokale community uitgenodigd. Vanwege beperkte capaciteit en veiligheidsredenen zijn de clinics niet openbaar toegankelijk.

KNVB WorldCoaches in Indonesië

De KNVB is met haar maatschappelijke programma WorldCoaches al jaren actief in Indonesië. Via dit programma hebben meer dan 300 voetbalcoaches in Indonesië, mannen en vrouwen hun WorldCoaches certificaat behaald. Mede daardoor wordt de “Football & Life Skills” kennis gedeeld met de duizenden kinderen die op wekelijkse basis getraind worden door deze coaches. Daarnaast zijn diverse coaches ook doorgestroomd naar het niveau van (co-)docent en helpen ze nieuwe generaties coaches in Indonesië in hun ontwikkeling.

Reacties