Boom, Boom, Boom, Boom!!’ en ‘We’re Going To Ibiza!’. Het ongekend succes van een muziekgroep met twee Molukse artiesten op de voorgrond. Leadzangeres Kim Sasabone en danser Donny Latupeirissa zijn rasechte entertainers van wereldniveau. Samen met Denise van Rijswijk en Robin Pors vormen ze de Vengaboys.

De Vengaboys zijn terug van weggeweest. Je hoort ze nog steeds op de radio en ziet ze nog steeds op grote festivals. Ze zijn op dit moment bezig met een tour door Australië en Nieuw-Zeeland waar ze optreden op het So Pop Festival tour. Een evenement die het publiek mee terug neemt naar de jaren ’90.

Even wat misverstanden over de Vengaboys uit de weg ruimen. Iedereen die denkt dat de Vengaboys een soort Boney M of Milli Vanilli is zit ernaast. Zij doen alle zang live.

Vengaboys: “Het is een fabel dat wij niet live zingen”

In ‘99 deden ze een tour van zes weken in de VS met Ricky Martin, Britney Spears, ’N Sync en Christina Aguilera. In India waren ze op een bepaald moment groter dan Michael Jackson. Soms waren ze in drie landen op één dag. Met ‘We Like To Party’ stonden ze op de 23ste plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100. Wereldwijd scoorden ze in de jaren ’90 monsterhits en gouden platen.

De groep maakte in 2010 een comeback. Tot de dag van vandaag nemen ze eigenlijk weinig gas terug. Zo blijkt uit de tours de afgelopen jaren in verschillende landen. In 2017 keerden ze ook nog eens terug in de Britse hitlijsten. De Vengaboys blijft populair.

Reacties