De eerste keer dat Karen Pooroe kwam optreden in Nederland was vorig jaar met “The sounds of Maluku” tour van Bamm. Nu zal ze hier opnieuw live te zien zijn en wel tijdens de Molukse Dag op Kwaku in het teken van Visit Ambon 2020! Waar zij natuurlijk ook de gelegenheid zal nemen om haar roots de Zuidwester-eilanden “Maluku Barat Daya” te promoten.

Karen komt oorspronkelijk van het eiland Kisar (Zuidwest Molukken). Haar opa was de eerste regent van Maluku Tenggara. Van haar moeders kant komt ze uit de muzikale Zen-familie uit Halmahera (Noord Molukken), bijna allemaal artiesten, te beginnen met haar oma, Theresa Amanupunyo, bekend van het lied “Sabda Alam”, Lita Zen, één van de Elfas-zangerressen, Iwan Zen, zanger van de band Halmahera en Sa’i Zen van R42. Allemaal gevestigde namen in de Indonesische muziekindustrie.

Zingen is Karen’s lust en leven. Vanaf jonge leeftijd heeft Karen deelgenomen aan zangwedstrijden, waarbij ze lid werd van het kerkkoor ‘Glorify the Lord ensamble’. Daarnaast sloot ze zich aan bij het “Elfas Children’s Choir” voor de wereldcompetitie in Linz, Oostenrijk in 2000. Tijdens deze competitie won ze 3 gouden medailles. Last but not least, was Karen de jongste finalist van “Indonesian Idol” waardoor ze in Indonesië nationale bekendheid vergaarde.

Karen Pooroe zet zich in voor de ontwikkelingen op de Zuidwest Molukken oftewel Maluku Barat Daya (MBD)

De Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival wordt mede-georganiseerd door District Nine Five en Stichting Rhythm of Maluku. En staat dit jaar in het teken van Visit Ambon 2020!

Reacties