John Refra alias John Kei van de Kei-eilanden zou zich hebben bekeerd tot de islam. Op social media deelde verschillende islamitische pagina’s het nieuws. Het verhaal blijkt een hoax te zijn. Dat melden diverse Indonesische media.

John Kei die algemeen beschouwd wordt als de gevaarlijkste gangster van Jakarta, ziet u in het filmpje hierboven als zingende kerkganger. “Ik heb mijn leven aan Jezus Christus gegeven”, aldus Refra in een interview drie jaar geleden.

John Kei is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens moord. Hij is naar verluidt de belangrijkste baas binnen de georganiseerde misdaad syndicaten van Jakarta.

De officier van justitie eiste tegen hem de doodstraf, wat leidde tot veel protest en demonstraties van boze Molukkers in Jakarta, Maluku Tenggara en Ambon. John Kei kreeg uiteindelijk 12 jaar cel.

De oorlog tussen rivaliserende maffia-clans in Jakarta heeft vele mensenlevens geëist. Het hele land heeft kunnen zien hoe zijn jongere broer, Tito Kei, een heftige discussie kreeg met aardsrivaal Hercules op de nationale televisie. Zie hier het filmpje.

Tito Refra Kei (zie foto) werd in 2013 geliquideerd in een eetcafé in Jakarta.

Reacties