JAKARTA – Barry Likumahuwa is één van de beste en erkende basgitaristen van Indonesië. Hij lanceerde onlangs zijn nieuwste single getiteld Nona Manis en werkte voor dit project samen met hiphop producers Prof. D, Duo Rapper Rascals en Matthew Sayerz.

Elseos Jeberani Emanuel Likumahuwa is de zoon van de legendarische jazzmuzikant Benny Likumahuwa en is geboren op 14 juni 1983 te Jakarta. Hij is uitgegroeid tot een populaire jazzbassist die met de grootste artiesten van Indonesië heeft samengewerkt waaronder wijlen Glenn Fredly, maar ook sterren als Andien en Agnez Mo.

Barry Likumahuwa zoals zijn artiestennaamnaam luidt heeft prijzen gewonnen als de AMI Award for Best Jazz Instrumental Artist en AMI Award for Best Vocal Jazz Artist. Nu is Barry terug met nieuw werk, een ode aan zijn vrouw, zangeres Adinda Shalahita. Nona manis is niet alleen de titel van het nieuwe nummer, maar ook zijn koosnaampje voor zijn geliefde. De track is sterk beïnvloed met hiphop-geluiden uit de jaren ‘90, daarnaast zijn er ook elementen uit de Molukse cultuur duidelijk hoorbaar zoals de taal en de typische Molukse instrumenten zoals de tifa.

In een persverklaring legde Barry Likumahuwa uit dat hij de intentie en de sterke drang voelde om zijn Molukse roots meer in zijn muziek te willen implementeren als tribute en ter nagedachtenis aan wijlen zijn vader Benny Likumahuwa die vorig jaar is overleden.

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

BEKIJK RINDU TANAH AIR, OPGEDRAGEN AAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND KLIK HIER!

Reacties