LEIDEN – Cineast Natasja Pattipeilohy uit Huizen realiseert half december, in samenwerking met scriptschrijver Raoul Groothuizen, de productie van haar nieuwste korte film “Hirofumi’s Suitcase”.  De film maakt onderdeel uit van het programma FilmLAB 2018 van het CinemAsia film festival Amsterdam.

CinemAsia is een Nederlands filmfestival dat in 2003 is opgericht om het culturele aanbod van Aziatische films te promoten. Vast onderdeel van het programma is FilmLAB, dat Nederlands-Aziatische filmmakers, schrijvers en acteurs een platform biedt om hun talent, ervaring en visie in te zetten voor de Nederlandse filmkunst. Uit een groot aantal gegadigden zijn Pattipeilohy en Groothuizen, beiden met een Molukse achtergrond, door CinemAsia voor FilmLAB geselecteerd en gepaired om vorm te geven aan het thema ‘Lost in translation’.

De film van Pattipeilohy, “Hirofumi’s Suitcase”, is onderdeel van een serie van 6. Het plot: Een introverte Japanse expat moet de taalbarrière zien te overwinnen om zijn liefde te kunnen verklaren aan zijn docente Nederlands. In maart 2018 gaat de film in première in Amsterdam en daarna op wereldtour.

Het project wordt gedeeltelijk gesponsord.
Om de begroting rond te krijgen loopt er een crowd funding campagne op Cinecrowd.

Voor meer informatie zie: Hirofumi’s Suitcase Facebook

 

Reacties