Er is een nieuwe Youtube-sensatie overgewaaid uit de Molukken. Na ‘Goyang Tobelo’ en ‘Goyang Meti Kei’ is er een nieuw catchy nummer mét dansje viraal aan het gaan in Indonesië. ‘Kaka Enda’ is een liedje met verschillende versies van de Molukse zangeres Putry Pasanea, dat bijelkaar al meer dan een paar miljoen keer is bekeken op YouTube.

Het liedje is niet alleen aanstekelijk, maar ook het dansje is blijkbaar erg geliefd. Er volgden namelijk al talloze imitaties op sociale media. In Ambon doet zelfs de hele stad mee. Zie in bovenstaand filmpje.

De hype doet meteen denken aan ‘Goyang Meti Kei’ en ‘Goyang Tobelo’, de YouTube-hit van de legendarische zanger Yopie Latul geschreven door Kelvin Fordatkossu, die intussen al meer dan 16 miljoen keer is bekeken.

Viraal

De lyrics zijn eenvoudig, maar het aanstekelijke deuntje en het grappige dansje zorgen voor een virale YouTube-hit. Het dansje wordt massaal nagebootst door kinderen en moeders, waardoor de ‘Kaka Enda Song’ ook bij ons terecht kwam. Het dansje wordt ook gebruikt bij ochtend gymnastiek voor zowel kinderen als volwassenen. Zo blijkt uit de vele video’s op sociale media.

Tijdens de viering van de 444ste verjaardag van Ambon stad deden zo’n honderden mensen tegelijk het dansje. Ook deden groepen mee met een Kaka Enda dans wedstrijd. Bekijk de beelden in bovenstaand filmpje.

Official Merchandise – Visit Ambon 2020
Bij Moluccan Islands!

Bekijk ook de officiële muziek video “Rindu Ambon

“AMBON FEST WEEK”
17 – 24 OCTOBER 2020
Pattimura Park – Lapangan Merdeka
(Tijdens de herfstvakantie in Nederland)
AMBON CITY, MOLUCCAS

Lees ook: Asfalea Travel officiële partner Visit Ambon 2020

Reacties