Stichting Maluku Tilburg heeft de Gouwe Peerke 2019 gewonnen. Een wisselbokaal en een geldprijs van 1500 euro. Bij de prijsuitreiking was ook burgemeester Weterings aanwezig. En droeg het de thema: ‘vrijheid en bevrijding’. De organisatie organiseerde vorig jaar meerdere activiteiten in de Brabantse stad.

De award wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die een verschil maken binnen de stad Tilburg. In het bijzonder dragen zij de award dan ook op aan de Eerste Generatie en de Molukse gemeenschap in Tilburg.

De juryrapport was als volgt: ,,Deze jonge organisatie timmert nog maar kort aan de weg. Met bewustwordingsactiviteiten draagt ze bij aan de integratie van de Molukse gemeenschap binnen het algemeen maatschappelijk en cultureel leven van onze stad en regio. Sterk hiërarchisch denkende en handelende nazaten van naar hier gekomen KNIL-soldaten zochten en zoeken naar vrijheid rond eigenwaarde en een waardevolle plaats binnen de hedendaagse samenleving. Maluku wil integratie bevorderen. Niet door de oude verbanden met een sterke familiale binding los te laten, maar door wegen naar een bredere samenleving in te slaan en de paden daarvoor begaanbaar te maken en te houden. We hopen dat de toekenning van het Gouwe Peerke een extra stimulans is om op de ingeslagen weg verder te gaan en daarmee ook een bredere erkenning te krijgen binnen de samenleving.”

Foto: Samen met Peerke voorzitter Aziza Aboulkacem (midden) / © Organisatie Gouwe Peerke

Package deal ‘Ambon Fest Week’ met vliegmaatschappij Garuda Airlines bij Asfalea Travel:

Amsterdam – (via Medan) Jakarta – Ambon – Jakarta – (via Medan) – Amsterdam, incl 1 nacht hotel in de buurt van Cengkareng (heenreis), incl 7 nachten Ambon (Natsepa, City of Santika).

Vertrek data: za 10 oct, zo 11 oct, ma 12 oct (op dinsdag vliegt Garuda Airlines niet), max: 30 dagen (dit ook i.v.m. visum). Terugreis mag flexible maar rekening houdende met max 30 dagen. Prijzen: op basis van gebruik van een twee persoonskamer of eenpersoons toeslag (op aanvraag).

Asfalea Travel vraagt een aanbetaling en de restant reissom mag in termijnen tot de vervaldatum worden voldaan. Dit is ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum.

The Natsepa Resort: vanaf € 1.340,- p.p.

Hotel Santika Premiere Ambon: vanaf € 1.305,- p.p.

The City Hotel Ambon: vanaf € 1.270,- p.p.

Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s mogelijk. Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Groothandel Amboina is sponsor van
Visit Ambon 2020
AMBOINA.NL

Maak nu gebruik van de nieuwe vlucht vanuit Nederland naar de Molukken! Gloednieuwe verbinding vanaf Amsterdam naar Ambon via Bali

Reacties