Resmi Gereja Ullath, gisteren was de inwijding van de nieuwe kerk in Ullath. Hierbij kregen de gouverneur van de Molukken Murad Ismail met zijn vrouw, generaal-majoor Izaak Marcus Pattipeilohy en de familie Tjandra-Pical die de kerk hebben laten bouwen en als gift hebben gegeven een warm en hartelijk ontvangst.

De nieuwe kerk Gereja Taman Hoea Jemaat GPM Desa Ullath (Beilohy Amalatu), is gebouwd in het dorp Ullath op Saparua. Het dorpje ligt langs de kust en heeft een tropisch woud. Centraal is de kerk en de baileo. Ook in Nederland wonen veel Ullathnezen.

Foto: Antara/John Nikita S

Gereja Taman Hoea Jemaat GPM Desa Ullath (Beilohy Amalatu)

De Molukse gouverneur en generaal-majoor aangekomen in Ullath

Dr. Thomas Pentury, directeur van het ministerie van Religieuze Zaken in Indonesië en voormalig rector van de universiteit Pattimura zegt dat het speciaal is dat Ullathnezen in zowel het binnenland als buitenland hun steentje hebben bijgedragen. Dit is een teken van broederschap en solidariteit.

“Ondanks dat veel Ullathnezen naar bijvoorbeeld Nederland zijn geëmigreerd, is de betrokkenheid met het dorp nog altijd intact. En zo is het bij alle Molukse dorpen”, zegt Pentury.

Reacties