Max Maselaman (68) is al achtendertig jaar de drijvende kracht binnen de Molukse Gemeenschap in Cuijk. En het is niet onopgemerkt gebleven. Dus werd hij vorige week benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor al zijn goede werk in zowel Nederland als de Molukken. 

Maselaman is mede-oprichter en was eerste voorzitter van de Stichting Lima Serangkai. Daarnaast is hij secretaris en vrijwilliger geweest bij het toenmalige parochiebestuur H. Jozef Cuijk (momenteel onderdeel van de H. Martinus parochie). En 15 jaar leider van het seniorenteam Voetbalvereniging JVC Cuijk, met voornamelijk Molukkers. Hier was hij ook nog eens kantinebeheerder.

Verder nam hij de taak als medebeheerder van MFA de Valuwe, voorheen was hij mede-beheerder van de wijkwinkel die ten dienste stond van de bewoners.

Maar zijn goede werk is niet alleen beperkt gebleven tot hier in Nederland. Maselaman heeft ook een goed doel in de Molukken. Daar heeft hij het waterproject ‘Air Hidup’ samen met zijn familie in het dorp van zijn vader Lorulun op Tanimbar opgezet. Hierdoor hoeven dorpelingen niet meer ver te lopen om water te halen. De centrale water-aftappunten zorgen ervoor dat zij niet meer hoeven te sjouwen.

Bron: de Gelderlander

OFFICIAL PARTNERS & SPONSORS

 

VISITAMBON2020.COM

Reacties