Straatbendes, overvallen en drugsdeals: het lijkt een beschrijving van een maffiafilm, maar voor Ferry en Joshua Kotadiny was het de keiharde realiteit. Deze Molukse vader en zoon raakten beiden betrokken bij duistere zaken in de onderwereld van Amsterdam.

Na twee bijzondere ontmoetingen namen hun levens echter een compleet andere wending, zo vertellen ze in een interview met Family7. Nu willen ze allebei niets liever dan de liefde van Jezus verkondigen.

Van luxe naar armoe

Begin jaren 60 kwam Ferry Kotadiny met zijn ouders en 7 broers/zussen vanuit het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea (West Papoea) naar Nederland. Zijn vader had een goede en hoge positie. Hun luxueuze manier van leven werd ingeruild voor een twee-kamer appartement in Amsterdam vanwege de overdracht aan Indonesië.

„Nederland was het land van melk en honing voor de Molukkers, dat was ons beloofd”, vertelt Ferry. „Maar onze aankomst hier is voor mij nog steeds een trauma. Ik moest afscheid nemen van mijn familie en vrienden en kwam in het troosteloze Nederland terecht. Ik voelde mij verraden.”

Ferry werd een grote drugsbaron, maar raakte al snel zelf verslaafd. Een bijzonder gesprek met zijn schoonmoeder keerde zijn leven om.

Ondanks hun problematische verleden zetten beide mannen hun levens nu in voor God. Joshua: „Ik dacht altijd dat ik niemand was, maar God liet mij zien dat ik ertoe doe.”

  • Bekijk nu het interview in bovenstaande video.

PACKAGE DEAL ▪️ AMBON FEST WEEK
VAN 17 TOT 24 OKTOBER 2020
VISIT AMBON 2020
MET GARUDA AIRLINES
BIJ ASFALEA TRAVEL IN AMSTERDAM

Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Groothandel Amboina is sponsor van
Visit Ambon 2020
AMBOINA.NL

Reacties