Vorige week vrijdag was de 3e editie van het Sama Sama festival in Alphen aan den Rijn. Dit vond plaats in het parkrestaurant en vogelpark Avifauna met live muziek en diverse culturele zang- en dans voorstellingen, waarbij niet alleen Molukse artiesten, maar ook bekende Nederlandse artiesten optraden.

Ter gelegenheid van het Sama Sama Festival werden de bovenste drie bordessen van de Alphense Zendmast van boven naar beneden rood, groen, wit en blauw gekleurd. Een eerbetoon aan de Molukse gemeenschap van Alphen aan den Rijn.

De Alphense Zendmast in de kleuren van de Republik Maluku Selatan (RMS)

Het daadwerkelijk doel van de organisatie is de Alphense Molukse Ouderen centraal willen stellen. “Zij zijn de basis van ons geluk en wij als bestuur van de 3e generatie zijn blij dat we hen in het zonnetje mogen zetten”, aldus bestuurslid Frangken Tuhumena.

“Onze eerste doelstelling was om gelden binnen te halen voor de Alphense Molukse kerk aan de Dennenlaan in Alphen. De Kerk is voor onze Ouderen een belangrijke plek. De kerk moet opgeknapt worden dus vandaar deze doelstelling. Het resultaat wordt over 2 weken bekend gemaakt omdat er nog een aantal zaken financieel moet worden afgehandeld!

De tweede doelstelling was gelden in te zamelen voor Maluku n.a.v de aardbevingen daar. We willen onze mensen daar helpen. De loten opbrengst van de luxe reis naar Bali als ook de verkoop van de Ambon en Sama Sama shirts waren hiervoor bestemd! We kunnen jullie meedelen dat we 6000 euro hebben binnen gehaald!!! Ook Burgemeester Liesbeth Spies was aanwezig en heeft gezegd dat het resultaat wordt verdubbeld met een max van 5000,-. Kortom we hebben samen met de gemeente Alphen 11.000 euro opgehaald voor noodhulp aan Maluku!!! Dit is een fantastisch resultaat.

Er volgt binnenkort een verslag hoe dit geld wordt besteedt. We kunnen alvast zeggen dat Marcel Wattimury namens bestuur Sama Sama rond 10 december naar Ambon vertrekt. Garuda heeft samen met 333travel een gratis ticket beschikbaar gesteld! Een verslag met transparantie over de inzet van de 11.000 euro zullen we aan jullie later geven o.a. via Facebook!”

Bronnen: Alphens.nl, AllesinAlphen.nl
Facebook pagina: MalukuAlphen

Foto:
Johannes Loupatty
Geraldine Samallo

Reacties