AMBON – Een Molukse delegatie uit Moordrecht waaronder rapper Thejoma ‘Homez’ Haurissa is op dit moment bezig met het verzamelen van gegevens voor de wederopbouw van de getroffen gebieden van de aardbeving in Ambon en de Midden-Molukken. Die plaatsvond op 26 september 2019. Zij hebben een ontmoeting gehad met de Ambon City Government en hebben ook burgemeester Richard Louhenapessy ontmoet.

De delegatie is hier om de omstandigheden te zien met eigen ogen, maar hebben wel gegevens nodig van de bevoegde instellingen, in dit geval de Ambon City Government en via de technische diensten, zoals de Badan Penganggulangan Bencana Daerah (BPBD) evenals het Umum dan Perumahan Rakyat (PUPR). De gegevensverzameling die ze hier krijgen in Ambon zullen zij coördineren met de Gemeente Zuidplas, met de lokale burgemeester en ook de inwoners van Zuidplas.

“De Gemeente Zuidplas staat open voor onze initiatief en gaat graag deze samenwerking met ons aan”, aldus de rapper.

Om de humanitaire hulp te ondersteunen in de Molukken, hebben Kosmos Enterprise (de muziek productie van o.a. Rafa, Nani & Homez) hun eigen community in Ambon, die dan de verdeling van hulp moet gaan coördineren om het goed en maximaal onder controle te houden.

Op 13 januari keren zij terug naar Nederland en ontmoeten zij de burgemeester in hun gemeente om te vertellen wat ze in Ambon hebben gedaan. “We zijn ervan overtuigd dat in de nabije toekomst onmiddellijk hulp zal kunnen worden geleverd om onze broeders en zusters in nood te helpen. Niet alleen in Ambon maar ook in Maluku Tengah”, vertelde Thejoma Haurissa.

Door Joy R. Adriaansz (Hoofd Communicatie & Informatie Ambon stad) en Tamara Maitimu (Mollucas Times)

Groothandel Amboina is sponsor van
Visit Ambon 2020
AMBOINA.NL

Reacties