Karen Pooroe en Ray Martosono zijn muzikale partners, als een duo, die grote passies hebben in de muziek. Ze engageren zich en geloven volledig in het concept van het opnemen en het zo organisch mogelijk uitvoeren van hun muziek. Op hun debuutalbum, getiteld “Next To The Past”, spelen ze liedjes uit Maluku, waarvan de meeste het vakmanschap zijn van Opa John F.R. Pattirane, de legende die talloze liederen uit de Molukken gemaakt heeft, zoals “Tanase”, “Nusaniwe”, “Lembe – Lembe”, “Soino”, “Sulie”, “Sudah Berlayar” en nog veel meer.

Op dit album speelt Ray Martosono alle muziekinstrumenten, terwijl Karen alle hoofdzang en achtergrondzang voor haar rekening nam. De meeste nummers op dit album zijn live opgenomen, waarvoor slechts 4 studio-wisselingen (sessies) nodig waren om te voltooien.

Dit dynamische duo werd gesteund door veel mensen die met oprechte harten werkten. Hiervoor spreken zij hun dank uit; “Hartelijk dank voor het team van Ray Mate, ons management en Ko Andry van Studio 8, Bandung, een van de beste geluidstechnici in Indonesië, die ons de kans heeft gegeven om in zijn studio te werken en ons album gemixt en gemasterd heeft. Veel liefde en respect voor jou, Ko Andry! Mas Donny, onze operator is de beste! Dank ook voor Oom Samuel Watimena, die onze outfits heeft ontworpen en gemaakt voor onze performance. Voor Karen’s jongere broer, Bima Zeno Pooroe, die de albumhoes met liefde ontwierp.”

Het album ‘Next to the past’ van Karen Pooroe en Ray Martosono wordt op 6 juli 2019 officieel gelanceerd.

Reacties