Giovanni van Bronckhorst en Feyenoord gaan half februari om de tafel dus niet deze maand zoals werd verwacht. De trainer volgt zijn gevoel en die zal hij dan pas uitspreken. “Tot die tijd is er helaas nog geen nieuws voor jullie”, zegt hij met een glimlach tegen RTV Rijnmond.

Verschillende Nederlandse media schrijven volop over de Molukse coach. De kranten suggereren tal van redenen of hij zal blijven of vertrekken. Ook worden de meningen gevraagd van mensen uit de voetbalwereld. Waaruit blijkt dat velen denken dat hij vertrekt. Nog nooit heeft iemand meer dan vier achteréénvolgende seizoenen de leiding over het eerste elftal gehad.

“Van sommige mensen wist ik dat ze meningen hadden en van sommige niet, maar voor mij zijn de meningen van de mensen met wie ik werk het belangrijkste. De club en de spelers, zo reageert hij ontspannen op het trainingskamp in Marbella.

Van Bronckhorst mag zich de succesvolste trainer van de club noemen met 5 prijzen in drie jaar. De landstitel, KNVB-bekers en twee Johan Cruijff schalen.

Op de vraag wat hij doet met kritiek en dat er twijfels zijn of hij wel door moet gaan bij Feyenoord: “Mensen mogen kritiek hebben, maar het belangrijkste is hoe ik en de club erin staan.

Reacties