Op zondagmiddag 8 maart geeft schrijfster Coby Nuruwé-Tuhuteru een boekpresentatie van haar tweede boek ‘Ibu, woorden uit een moederhart’, in museum Sophiahof in Den Haag. Na haar succesvolle debuut ‘Nona’ heeft de schrijfster in het nieuwe boek haar unieke ervaringen als Molukse moeder van een eeneiige drieling op papier gezet.

‘Ibu’ is een relaas over schuldgevoel, falen, hoop en liefde maar is vooral ook een ode aan haar moeder en grootmoeder, haar grote voorbeelden.
Tijdens de boekpresentatie draagt de schrijfster verschillende fragmenten uit het boek voor en gaat ze in gesprek met Molukse vrouwen van verschillende generaties over moederschap, de (hoge) verwachtingen van de gemeenschap en van moeders zelf en de beeldvorming over de rol van de vrouw als moeder.

Lees verder onder de banner

De hoofdrolspelers van het boek, de drieling Romario, Delano en Jordao is inmiddels 30 jaar oud en bouwden een muzikale carrière op als DJ Triplets (met onder andere optredens op het Kwaku Festival en de Tong Tong Fair). Zij verzorgen de muziek bij de boekpresentatie met o.a. lagu2.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om een gesigneerd boek aan te schaffen.
Toegang: € 10,– (inclusief koffie/thee/spekkoek en een drankje na afloop). Aanmelden via info@museumsophiahof.nl zodat u verzekerd bent van een plaats. Voor meer informatie over het programma: www.mueseumsophiahof.nl

Reacties