De afgelopen (bijna) dertig jaar van Coby Nuruwé-Tuhuteru’s drielingmoederschap kreeg ze steevast de vraag: ‘Hoe is dat een drieling krijgen en opvoeden?’ Nuruwé-Tuhuteru deelde dan slechts de leuke verhalen. Dat is binnen de gesloten Molukse cultuur waaruit ze komt de gewoonte: de vuile was hang je niet buiten.

In Ibu (moeder) vertelt de schrijfster ook de minder leuke en moeilijke verhalen van haar moederschap: zoals haar depressiviteit tijdens de jeugd van haar kinderen en de lastige puberteit van de drieling en de invloed van haar moeder en grootmoeder op haar moederschap.

Ibu is het openhartige verhaal van een drielingmoeder die wanhopige pogingen doet om in de voetstappen van haar moeder en grootmoeder te treden – veerkrachtige verzorgende vrouwen uit een sterke Molukse vrouwenlijn – en daar niet in lijkt te slagen. Maar het is ook een hoopvol verslag van een moeder en haar drieling die zichzelf na vele tegenslagen hervinden. Nuruwé-Tuhuteru overwint haar depressie om de draad van het leven weer op te pakken en de drieling hun tumultueuze jeugd om succesvol aan de weg te timmeren als DJ Triplets.

Het is een relaas over schuldgevoel en falen, maar vooral is het een boek over hoop en liefde. Naast dat het een ode is aan haar moeder en grootmoeder breekt het ook een lans voor moeders die niet aan het perfecte plaatje voldoen.

Met haar boek – dat ook persoonlijke gedichten bevat – hoopt de schrijfster dat mensen in het algemeen en moeders in het bijzonder met meer mildheid naar zichzelf kijken als dingen niet goed gaan of anders zijn en niet opgeven bij tegenslagen.

Coby Nuruwé-Tuhuteru (1963) debuteerde in 2017 met het succesvolle boek Nona. Ibu is haar tweede boek. Daarnaast begeleidt ze als schrijfcoach aankomende schrijvers. Voor meer informatie: www.cobynuruwe.nl.

Lees verder onder de banner

‘Ibu’ verschijnt 28 december op de 30e verjaardag van de drieling, maar is nu al te bestellen via https://www.cobynuruwe.nl/ibu-voorverkoop met een aantal leuke bonussen:
* een speciaal Kerstmis-gedicht.
* een gesigneerd boek door de schrijfster en door DJ Triplets (in de bestelnotities kan je aangeven voor wie het boek is, dan wordt daar rekening mee gehouden).
* levering voor de kerst, nog vóór de officiële lancering (mits PostNL tijdig levert).

*** Speciaal vandaag op Black Friday ‘Black Friday’ krijg je naast het boek en bovenstaande bonussen GRATIS de online cursus ‘Schrijf je levensverhaal’ ter waarde van € 117,- om (een deel van) je levensverhaal of familieverhaal op te schrijven voor jezelf, je nageslacht of voor in een boek***

Pakket: Package deal ‘Ambon Fest Week’ met vliegmaatschappij Garuda Airlines:

Amsterdam – (via Medan) Jakarta – Ambon – Jakarta – (via Medan) – Amsterdam, incl 1 nacht hotel in de buurt van Cengkareng (heenreis), incl 7 nachten Ambon (Natsepa, City of Santika).

Vertrek data: za 10 oct, zo 11 oct, ma 12 oct (op dinsdag vliegt Garuda Airlines niet), max: 30 dagen (dit ook i.v.m. visum). Terugreis mag flexible maar rekening houdende met max 30 dagen. Prijzen: op basis van gebruik van een twee persoonskamer of eenpersoons toeslag (op aanvraag).

Asfalea Travel vraagt een aanbetaling en de restant reissom mag in termijnen tot de vervaldatum worden voldaan. Dit is ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum.

The Natsepa Resort: vanaf € 1.340,- p.p.

Hotel Santika Premiere Ambon: vanaf € 1.305,- p.p.

The City Hotel Ambon: vanaf € 1.270,- p.p.

Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s mogelijk. Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Reacties