Over een paar weken is Bertemu Magazine te zien in Amsterdam. Op zondagmiddag, 10 november a.s. om 14.00 uur bent u allen van harte welkom in de Balietheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Balietheater.

Reserveer snel voor dit literair event, waarin boeiende verhalen van Molukse auteurs en artiesten de rode draad is van een gevarieerde mooie programma. De Molukse auteurs en artiesten zijn; Djodjie Rinsampessy, Esther Claire Sasabone, Emerson Terinathe, Suzette Huwae, Jasper Albinus, Jeftha Pattikawa, Maurice Seleky, Mirjam Manusama, Joenoes Polnaija en Bertemu eregast Natasja Pattipeilohy.

Special Quest uit Maluku : Ecko Puciratu.
Muziek: Yopie Abraham & Suzanne Rastovac
Presentator: Deborah Siahaya.

In de pauze kan men doneren voor de Hulpactie Maluku tbv slachtoffers aardbeving op Maluku.

Na afloop is er een after party in de lounge van de Balietheater met Moluks muziek.

Bertemu’s Linda Sekewael (Linda’s verhalen) is momenteel op de Molukken. Lees hier haar verslag:

Beste mensen, wij zijn op Oma geweest. Waai.. Passo en Tulehu hebben we ook gezien. Deze dorpen zijn het meest getroffen. Spookdorpen, mensen verblijven boven in de bergen. Dat is veiliger. Sinds 2 dagen begint het gewone leven in Ambonstad een beetje op gang te komen. Toen we donderdag j.l aankwamen was het erg rustig. Bijna 90% vd winkels dicht en heel weinig verkeer. Normaal gesproken is het 1 en al herrie op Ambon.

Elke dag zijn er nog naschokken, ook op Ambon. Ik heb zelf niets gevoeld, kaka matja wel. Wij in paniek naar beneden, noodtasje bij ons etc. Je gaat er aan wennen, net zoals de mensen hier. Mensen reageren laconiek en lacherig over een mogelijke tsunami. Wij gaan Oma nog een keer bezoeken om hulppakketen te verdelen namens de kumpulan.

Ondertussen vermaken we ons ook wel. Gisteren veel orang Ambon uit belanda ontmoet bij Sibu2. Nu naar Saparua.

Op zondag 10 november, tijdens ons evenement Bertemu Amsterdam, is er gelegenheid om te doneren voor “Hulpactie Molukken”.

Voor meer informatie: Bertemu Magazine.

Bron: Abe Sahetapy/ Bertemu Magazine
Foto’s: Ed Leatemia & Facebook Bertemu Magazine

Reacties