De muzikant is bezig aan een nieuwe album die het tweede kwartaal 2021 moet verschijnen. Benjih, een rasartiest met Molukse roots maakte ooit als danser in de jaren ’80 zijn entree op de Nederlandse podia. Hij is één van de grondleggers van Nederlandstalige RnB en maakte deel uit van één van de populairste muziekgroep die Nederland ooit heeft gekend, Arnhemsgewijs.

Door onze redactie

De Nederlandse RnB legende is momenteel druk bezig met een nieuw album. Op het album gaat hij ook terug naar zijn roots en hoor je hem voor het eerst Maleis zingen. De titel heeft Benjih al aangekondigd, “Rindu Tanah Air”.

Lees verder onder de banner

Arnhemsgewijs

Hun debuut-single “Je hebt me gebruikt” in 1996 wordt een Top 20 hit. De opvolger “Wie doet ons dit aan” verschijnt ook in de hitlijsten. Midden maart 1997 komt hun derde single “Ik mis jou” uit, een maand later gevolgd door het mini-album “Wij Maken Geen Grappen”. Het album stond maar liefst 13 weken in de album top 100. Geen enkele muziekzender kon nog om de groep heen vanaf dat moment. De prijzen volgden. De TMF Award voor Beste RnB (1998), de Hitkrant Award en de nominatie voor een Edison Award.

Nadat Arnhemsgewijs in 1999 officieel uit elkaar gaat, worden er in kleinere bezetting door Benjih en Step nog enkele nummers uitgebracht. Hierna volgt een periode waarin er diverse uitstapjes worden gemaakt als solo artiest. Denk hierbij aan househits met Dj’s Firebeatz en JoeySuki, medewerking aan tv-programma’s, het schrijven van teksten en muziek voor andere artiesten en coaching van talenten.

Tekst gaat verder onder de banner 

Eens een artiest, altijd een artiest

Zonder het meteen in de gaten te hebben heeft Benjih op enig moment meer dan een heel eigen album op zijn harde schijf staan. Achteraf niet zo vreemd als je al die tijd bent blijven schrijven en produceren. Er is materiaal in verschillende categorieën. Dit maakt samen een bonte verzameling van songs. Met een aantal jonge producers in zijn team wordt altijd de mix opgezocht van herkenbaarheid en vernieuwing.

Dit is ook te zien aan de bijzondere muzikale samenwerkingen die op zijn nieuwe album geproduceerd zijn.

Bent u ook geïnteresseerd om uw product of evenement te adverteren via TIFA MAGAZINE? Neem dan contact op met social@tifamagazine.com

Reacties